«

»

aug 28

Deň vodných športov bude v stredu 2.septembra

Leto už ide pomaly z kopca, ale na našom jazere ešte „ožijú“ vodné športy. Štvrtý ročník podujatia Deň vodných športov 2020 – Water sports open day 2020 organizuje Jacht klub Košice, Katedra telesnej výchovy Technickej univerzity v Košiciach a vodnolyžiarsky klub Trixen v stredu 2. septembra od 9.00 do 18.00 hodiny na poloostrove pri vodnolyžiarskom vleku  a na ostrovčeku v druhej časti jazera.

Cieľom je predstaviť verejnosti a hlavne mládeži a študentom rôzne druhy vodných športov ako prostriedku zmysluplného trávenia voľného času v prírode a pri vode, predstaviť osobnosti vrcholového a výkonnostného športu v týchto odvetviach, ako aj pozitívny vplyv týchto športov na osobnostný rozvoj a vôľové vlastnosti. Zároveň predstavia projekt „Medzinárodné partnerstvo mládežníckeho športu-cezhraničná spolupráca s Ukrajinou“ a uvidíte tiež prácu vodnej záchrannej služby.

Od 14:00 do 18:00 hod. si deti v sprievode rodičov budú môcť pod dohľadom inštruktorov a členov vodnej záchrannej služby vyskúšať jednotlivé typy plavidiel.

Sprievodným  podujatím je TUKEMAN 2020 pod záštitou prorektora Technickej univerzity v Košiciach, prof.Ing. Ervina Lumnitzera. Organizátorom je Technická univerzita Košice a Akademik Technická univerzita. Kluby ORIENTAČNÉHO BEHU, ATLETIKY, POWER SPORTU, SOFTBALU a ŠPORTU PRE VŠETKÝCH pripravili pestrý športový program. TUKEMAN2020 s rôznymi disciplínami na suchu a na vode je určený pre mládež aj dospelých.