«

»

jún 30

K prázdninám

Dnešný deň – 30. jún – je posledným dňom tohto školského roka, ktorý bol pre mnohých učiteľov i školákov netradičný, možno aj náročnejší, ale verím, že úspešný.

Milí učitelia,

máte za sebou trochu iný pracovný rok. Netrávili ste ho na 100 % za katedrami, ale napriek tomu ste našim deťom a vašim žiakom podávali okrem poučiek, pravidiel a príkladov aj ľudskosť, učili ste ich prijať výzvy, ktoré priniesla epidemiologická situácia v krajine, prijímať víťazstvá i prehry. Mnohí z vás sa tejto úlohy zhostili bravúrne, online výuku zvládali s najlepším vedomím a svedomím naučiť žiakov a študentov aj niečo viac ako len „vedomosti z knihy.“ Ďakujem vám za vynaloženú prácu, ktorá je náročná, berie veľa energie, ale zároveň ňou aj pozitívne nabíja. Prajem vám pokojný dovolenkový oddych v kruhu najbližších.

Milí žiaci a študenti,

pre vás sa končí ďalší školský rok, ktorý však bol poznačený nezvyčajnou situáciou. Nevídali ste svojich učiteľov a spolužiakov „naživo“ , napriek tomu, verím, že ste školský rok 2019/20 zvládli úspešne. Pre tých najmenších to bol možno trochu ťažší štart do školáckeho sveta, pre tých starších priniesol spojenie online sveta s povinnosťami.

V rukách už držíte hodnotenie vašej práce a oddnes sa vám začínajú 2 mesiace plné krásnych zážitkov. Želám vám, aby ste ich prežili v zdraví, v letnej atmosfére s priateľmi, možno láskami… Užívajte si slniečko a prírodu. Načerpajte novú silu, spoznajte veľa zaujímavých ľudí a  miest. Želám vám, aby ste si na konci prázdnin povedali: „ Bol to výnimočný a čarovný čas.“

Lenka Kovačevičová, starostka