«

»

jún 01

Oslavujme detstvo!

Prvý júnový deň už každoročne patrí deťom. Na Slovensku ho oslavujeme od 50. rokov minulého storočia. Prvý podnet na oficiálne ustanovenie tohto dňa prišiel v roku 1925 v Ženeve, kde prebiehala Svetová konferencia pre blaho detí. Jej téma sa zaoberala deťmi a ich vzdelaním, životnými podmienkami a prácou. Po skončení tohto stretnutia sa niektoré krajiny zaviazali, že zvýšia pomoc deťom z chudobných oblastí, poukážu na problémy týkajúce sa detí vo svete a tak sa postupne začal formovať aj ich sviatok.

Milé dievčatá, milí chlapci,
pre každú mamu a otca bolo jedinečným zážitkom vaše narodenie. Priviedli vás do rodín, ktoré vás ľúbia, podporujú vo vašich záľubách, vo vzdelávaní a pripravujú na “dospelácky” život.
Vo svojom mene vám všetkým, menším aj starším deťom, chcem pri príležitosti vášho sviatku zaželať, aby ste ostali predovšetkým zdraví. Aby ste vždy boli šťastní v kruhu vašej rodiny, milovaní rodičmi, starými rodičmi…Aby ste mali bezpečný domov, veselých kamarátov a veľa snov, ktoré si v živote budete plniť.

Milí rodičia,
aj keď momentálne žijeme “trochu inak” , verím, že si na svoje deti nájdete čas. Deti nepotrebujú drahé hračky či značkové oblečenie, potrebujú vás – pohladenie od mamy a prítomnosť otca.
Prežite spoločne pekné chvíle v tento výnimočný detský deň!

Lenka Kovačevičová, starostka