«

»

júl 16

Jazeráčik 2019 bol medzinárodný a plný talentov

Tohtoročný prímestský tábor pre prázdninujúce jazerské deti je za nami. Týždeň plný smiechu, oddychu, ale aj umeleckých aktivít a výletov, sa vydaril.

 

Spočiatku boli síce aj rozpaky, akí budú tí druhí, skamarátia sa, ale nakoniec sa ukázali ako jedna perfektná partia. To, že budú spoločne bojovať všetci za jedného a jeden za všetkých, potvrdili hneď v prvý deň táborovou vlajkou, ktorú si vyrobili „opečiatkovaním“ svojich dlaní.

A potom sa už program odsýpal … Mobilné planetárium s podmorským svetom, návšteva vodnolyžiarskeho areálu Trixen na jazere, výlet do Hanušoviec nad Topľou. Predposledný deň to rozbalili tie najväčšie talenty – najprv tanečným workshopom deti potešila Petra Krbaťová z D.S.Studia a potom už táborníci spomedzi seba hľadali ten najväčší talent. Niekoľkí spievali, hrali na hudobnom nástroji, recitovali aj vlastnú tvorbu, kreslili, vtipkovali, kúzlili. S pomocou poroty rozhodli, že naj talentom je Melánia Kondášová, ktorá hrala na klavíri vlastnú skladbu, tancovala  spievala. Vyvrcholením päťdňovej „táborovej púte“ bola olympiáda v netradičných disciplínach a návšteva miestneho úradu, kde sa deťom páčilo všade, aj v pracovni starostky.

Tábor už piaty rok zorganizovala naša mestská časť v Kultúrnom stredisku Jazero. Tento rok mal opäť aj prívlastok medzinárodný. Prázdninový týždeň v ňom prežili i dve súrodenecké dvojice: Miška a Marko Grosovci z Prahy a sestry Sally a Lucy Delves, pre ktoré je domovom ostrov Martinique.

Nech žije Jazeráčik 2020!