«

»

sep 06

Naši seniori na letnej olympiáde bodovali

Dve zlaté  a jedna strieborná

Košickí seniori športujú veľa a radi. O tom už dávno nikto nepochybuje. Najnovšie to potvrdili na Letnej olympiáde seniorov, ktorá bola uplynulú sobotu na dvore Hotelovej akadémie. Zapojila sa do nej viac ako stovka dám a pánov z klubov dôchodcov a denných centier mesta.

Olympiádu, ku ktorej patrila i vlajka a olympijský oheň, otvoril  primátor mesta Richard Raši. A potom sa začal boj o sekundy a centimetre. Športovci sa mohli rozhodnúť súťažiť v štafetovom behu, v behu na 50 metrov, v hode kriketovou loptičkou na cieľ, v hode lopty do koša, hode krúžku na cieľ, v stolnom tenise či v kope lopty do bránky.

Medzi súťažiacimi sme mali aj naše, jazerné želiezka v ohni z Denného centra. Ich „kapitán“ Ivan Hudec nešetril radami a trénerskými pokynmi, aby si hanbu neurobili. Radil dobre. Jarmila Kašeľová získala striebornú medailu, Margita Chytilová a Marta Lovasová vo svojich disciplínach zlato. Super baby. Ceny najlepším seniorom odovzdávali viceprimátorka Renáta Lenártová a naša starostka Lenka Kovačevičová.