«

»

aug 30

V sobotu budú v jazere súťažiť diaľkoví plavci

Pridajú sa aj odvážlivci z brehu na breh

Plávam, plávaš, plávame – aj tak by sme mohli nazvať podujatie, ktoré bude túto sobotu na jazere v našej mestskej časti. Zložené je z dvoch častí. Prvou je Jazerná desiatka v diaľkovom plávaní a druhou Preplávaj jazero.

Pod organizáciu Jazernej desiatky v diaľkovom plávaní sa podpisujú Slovenská plavecká federácia, Športový klub polície Košice a Mesto Košice a do zdolávania  desiatok metrov sa môžu zapojiť len pretekári registrovaní v Slovenskej plaveckej federácii alebo v inej plaveckej federácii. Pripravené sú pre nich tzv. veľký a malý okruh. Veľký – to je  plávanie na 5 alebo 10 km, čiže na 6 či 12 kôl. Malý okruh –  predstavuje vzdialenosť 1 alebo 3 km, čo sú 2 alebo 6 kôl. Preteky začínajú o 10:00 hod.

Preplávaj jazero 2017 je naopak podujatie určené pre širokú verejnosť a pripravujú ho Športový klub polície Košice, Mesto Košice a naša mestská časť. Plávať sa bude z tej časti jazera, ktorá je
v obytnej zóne, čiže približne od trhoviska na Bukoveckej ulici. Cieľ je v rekreačnej zóne neďaleko pirátskej lode a prekonáva sa vzdialenosť 360 metrov. Kým registrovaní plavci majú presne určené, v čom môžu plávať, rekreačným plavcom je povolené mať neoprén, plutvy, pádla či rukávniky. Ich štart je naplánovaný na 15.45 hod, prezentácia začína o 14:30 hod. Zapojiť sa do  tejto disciplíny môže každý bez rozdielu veku, kto má rád vodu a chce si v nej vyskúšať svoje plavecké schopnosti. Pozor však, pláva sa na vlastné nebezpečenstvo. Druhou podmienkou je, že deti do 15 rokov musia mať sprievodcu. Buď rodiča alebo iného dospelého, ktorý s nimi bude po celý čas vo vode.

 

Veríme, že počasie vyjde a stretneme sa pri vode pri povzbudzovaní registrovaných i amatérskych plavcov.