«

»

aug 30

Na sídlisku bol 10. ročník Jazerného maratónu

Celú trať zvládli 14 bežci

Na štart jubilejného 10. ročníka Jazerného maratónu, ktorý sa bežal po sídliskovom promenádnom chodníku, sa prihlásilo 90 bežcov. Nie všetci sa rozhodli zabehnúť celú maratónsku trať, teda
42 195 metrov, ale 11 muži a tri ženy „to dali“.  Medzi nimi bola i Martina Bányaiová, ktorá sa na maratónsku trať postavila po prvýkrát v živote, a zabehla ju. Spomedzi mužov – maratóncov vyhral Vladimír Balogh z TJ Obal servisu Košice so štartovým číslom 8. Bežal i známy Jazerčan Peter Polák. Mal číslo 19 a cieľovú pásku preťal ako siedmy. Za účasť na podujatí si  ale uznanie zaslúžia všetci bežci, ktorí opäť urobili niečo pre seba a svoje zdravie, a zároveň využili možnosť stretnúť sa s priateľmi a jeden druhého podporiť.

„Jazerný maratón dopadol podľa mňa veľmi dobre. Po celý čas vládla skutočne rodinná atmosféra, bežci sa vzájomne povzbudzovali a priam sa očami dotláčali do cieľa. Ako organizátor som pyšný, že na jubilejnom 10. ročníku sme mali bežcov z Košíc, Trebišova aj Žiliny. Maratón je akousi predprípravou bežcov na Medzinárodný maratón mieru, ktorý sa v našom meste beží v prvú októbrovú nedeľu,“ zhrnul Peter Buc podujatie, na organizácii ktorého sa podieľala i naša mestská časť.