«

»

aug 30

Skončil sa druhý turnus Jazeráčika

V druhom turnuse prímestského tábora Jazeráčik, ktorý podobne ako prvý turnus zorganizovala mestská časť, bolo  v pondelok 39 detí, ale  v utorok ešte dvaja táborníci pribudli.  Najprv sa v pondelok deti pohrali v Kultúrnom stredisku Jazero, kde  mali hlavné stanovište, a potom sa vybrali na návštevu do Základnej školy na Bukoveckej ulici. Popoludňajší program  to bolo plnenie rôznych úloh, ale i tvorba záložiek do kníh so zvieracou tematikou. Utorok predpoludním tábor pokračoval športovými hrami a súťažami, popoludní sa dievčatá a chlapci vybrali do Vodnolyžiarskeho centra Trixen a stretli sa aj so štvornohými chlpáčmi z útulku, ktorí im predviedli akí sú šikovní a múdri. V stredu sa vybrali na celodenný výlet.

Navštívili hvezdáreň v Medzeve, Múzeum kinematografie rodiny Schusterovej, vodný hámor i kováčsku vyhňu. Vo štvrtok si skúšali šikovnosť na horolezeckej stene na Výmenníku Važecká a kreslili na chodník. V piatok navštívili miestny úrad a stretli sa s našou starostkou Lenkou Kovačevičovou.Popoludní mali Talent show, po nej prišlo k slovu odmeňovanie za výkony počas tábora
a úplne nakoniec rozlúčka, lebo čas prázdnin sa nezadržateľne kráti a na malých i tých väčších školákov už o pár dní čaká škola a povinnosti.