«

»

júl 06

Od pondelka „beží“ prvý turnus Jazeráčika

 Hry, súťaže, tvorivé dielne, výlet.                                            V pondelok sa začal prvý turnus tohtoročného prímestského tábora Jazeráčik, ktorý organizuje mestská časť.  Ako už býva zvykom, keď sa stretnú tí, čo sa dovtedy nepoznali, najprv sa vzájomne predstavia. Po zoznámení  sa  31 detí,  toľko je spolu detských táborníkov, vybralo na prechádzku  spoznať  na našom sídlisku niektoré miesta, okolo ktorých možno denne prechádzajú, a pritom o nich nič nevedia.

 

Zašli i do Základnej umeleckej školy na Irkutskej ulici, kde sa dozvedeli,  na čo sa škola zameriava, ktoré odbory ponúka.

V utorok predpoludním mali najprv tvorivé dielne a potom športovanie v prírode. Chlapci
si zahrali futbal, dievčatá skúšali krútenie kruhmi. V prestávkach mali aj  vedomostné kolá súťaže, hlavne sa však zbierali farebné loptičky, skúšala sila v rozpažených rukách držiacich fľaše s vodou či triafala lopta do koša. Adam sa zase  na pár minút predviedol hrou na píšťale, ktorú si priniesol od našich južných susedov. Popoludní najprv boli deti vo vodnolyžiarskom areáli Trixen a potom so štvornohými havkáčmi z Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov, ktorí im predviedli čo všetko vedia.

Streda sa začala nástupom do autobusu, pretože táborníkov čakal celodenný výlet. Prvou zastávkou bola Hvezdáreň v Medzeve. Rozprávanie o planétach, hviezdach, súhvezdiach, Slnku. Mesiaci a pozorovanie Slnka ďalekohľadom i špeciálnymi okuliarmi deti zaujímalo. V Medzeve navštívili aj Múzeum kinematografie rodiny Schusterovej. Staré fotoaparáty či premietačky, to bol úžasný návrat do minulosti. Podobne i návšteva vodného hámra a kováčskej vyhne, ktoré dnes môžu nájsť už len v starých knihách, a tu ich videli naživo. Po obede na ranči, ktorý deti doplnili koláčikmi a zákuskami nabalenými starostlivými mamami a babkami, navštívili ešte kláštor premonštrátov v Jasove a výlet končil  prehliadkou v Jasovskej jaskyni.

Dnes ich čaká okrem iného horolezecká stena na výmenníku Važecká a v piatok návšteva miestneho úradu, Talent show, vyhodnotenie tábora i odmeňovanie za dosiahnuté výsledky.

Druhý turnus tábora bude od 21. do 25. 8. 2017.