«

»

jún 27

V sobotu bola v centre pozornosti Materská škola na Jenisejskej ulici

Obnovili farby, vysadili zeleň, orezali konáre

Dobrovoľnícke centrum Košíc sa v rámci jarnej aktivity v sobotu minulý týždeň presťahovalo na dvor Materskej školy na Jenisejskej ulici, aby dobrovoľníci spolu s učiteľkami a rodičmi skrášlili  jej exteriér.  Odstránili zo stromov staré konáre a preriedili či skrátili súčasné.

 

 

Prevzdušnili piesok v ihriskách, obnovili náter na vláčiku i preliezačkách, vytvorili priestory pre výsadbu byliniek,  pridali dosky na lavičky na múriku, vysadili tuje i ďalšie menšie či väčšie kríky, ktoré ešte viac spríjemnia prostredie.

„Som rada, že všetko vyšlo podľa predstáv,“ neskrývala spokojnosť riaditeľka materskej školy Margita Jančišinová. „Zišlo sa tu okolo 60 ochotných brigádnikov, najmä rodičov. Niektorí prišli i s deťmi,  niekde zase mamy vyslali len otcov, aby sa zapojili a pomohli. Milo ma prekvapili aj dobrovoľníci z centra. Dnes sa veľmi nenosí, aby sa mladí ľudia starali o iných.  Títo, pod vedením Martina Ištvana,  naviac pomáhajú nielen  manuálne, ale aj finančne, pretože najmä zeleň, ktorá sa vysadila, nás nestála ani euro. Za to skutočne v mene detičiek i učiteliek ďakujeme.  Zase sme o niečo krajší…“

Margita Jančišinová má pravdu. Materská škola je skutočne o čosi farebnejšia, zelenšia, pestrejšia, čistejšia, krajšia, s čím súhlasila i jazerská starostka, ktorá sa prišla na brigádnikov tiež na chvíľu pozrieť. Aj jej pomoc bola na tomto projekte výrazná – mestská časť požičala náradie, zabezpečila odvoz zeleného odpadu, podala pomocnú ruku brigádnikmi.

Na našom sídlisku  to bola už druhá materská škola, ktorej Dobrovoľnícke centrum Košíc pomohlo pri revitalizácii.