«

»

mar 28

V Kultúrnom stredisku Jazero bolo slávnostné uvítanie do života

Jazero omladlo o 31 drobcov

Bábätká.  Jedno, dve, tri, desať, dvadsať, tridsaťjeden prišlo minulý piatok s mamkou a v nejednej rodine aj s ockom na slávnostné uvítanie malých Jazerčanov do života. Svoju históriu  začalo uvítanie písať vlani a počas roka sa v Kultúrnom stredisku Jazero zišla takmer stovka detičiek, ktoré pribudli v jazerských rodinách.

 

Deti.  Sú pokladmi, najcennejším obohatením dospelých. Do rodín síce prinášajú aj starosť a zodpovednosť, hlavne je to však radosť i obdiv prírode, že sa z lásky dvoch ľudí zrodí taký zázrak ako je nový život. A ten treba usmerňovať, viesť, vychovávať. Deti sú, či si to chceme priznať alebo nie, zrkadlom nás, dospelých, ako ich do dospelosti vedieme,  ako ich učíme rozpoznávať dobro a zlo, ako im vysvetľujeme, že v rozprávkach sa takmer vždy všetko skončí dobre, kým v skutočnom živote to tak nemusí byť.  Rodičia, nech už majú ich deti i tridsať či päťdesiat, sú pre nich stále rodičmi pripravenými kedykoľvek pomôcť, poradiť, usmerniť.

Aj to je kolobeh života, do ktorého na prvom tohtoročnom stretnutí naša starostka oslovila rodičov a privítala 31 krásnych bábätiek . Popriala im len slnečné dni, pohodu a lásku, ktorá nech napĺňa srdcia všetkých.  Chlapci, bolo ich 20, nad dievčatkami jasne viedli. Ich hlasy sa v kultúrnom stredisku aj viac ozývali, takže poniektoré mamky  museli stáť a hojdať ich. To však k podobnému podujatiu patrí,  všetci predsa musia vedieť, že sú tu a že sa majú k svetu.

Každá rodinka dostala pamätný list pri príležitosti uvítania ich dieťatka, darček, zapísala sa do kroniky mestskej časti, zatlieskala vystúpeniam účinkujúcich z Materskej školy na Jenisejskej a Dneperskej ulice a Súkromnej strednej odbornej školy z Bukoveckej ulice.  Na záver sa ešte postavili pred fotoobjektív, aby mali na túto krásnu a neopakovateľnú udalosť aj spomienkovú fotografiu.