«

»

mar 09

Jazerské ženy netradične oslávili svoj sviatok

Pre krásu, pohodu i oddych

 

Kultúrne stredisko Jazero patrilo minulý piatok ženám, pre ktoré mestská časť pripravila nekaždodennú oslavu MDŽ. Okorenená bola vystúpeniami krúžkov a klubov, ktoré pracujú v kultúrnych strediskách Iskra a Jazero. Hlavne však pozostávala z prezentácií spoločností, firiem a združení, ktoré dokážu rôznym spôsobom ženám pomôcť, aby boli čo najkrásnejšie, najoddýchnutejšie, aby sa v kuchyni „neuvarili“ do úmoru, aj aby si našli čas pre seba, na cvičenia, relax alebo trebárs pestovanie bonsají.

Organizátor tiež predstavil ženy – podnikateľky, ktoré popri rodine a deťoch dokážu úspešne podnikať, a pritom vyzerajú ako keby práve zišli z predvádzacieho móla. Mólo. Aj to v kultúrnom stredisku bolo, aby sa po ňom poprechádzali modelky a modelčatá predstavujúce módne trendy pre ženy a deti. Medzi oslavujúce ženy prišla i  – Lydka Svobodová – Miss Deaf World 2014 – víťazka v súťaži nepočujúcich. K dobrej nálade prispela sólistka opery košického Štátneho divadla Zuzana Orlovská Paludiová ľúbivými melódiami zo známych muzikálov. A tiež mnohí ďalší aktéri, ktorí sa rozhodli jazerské ženy obdarovať pohodou, informáciami, ukážkami ako na to alebo ono i radami a povzbudením, že začať so sebou niečo robiť nikdy nie je neskoro.

Medzi ženy do kultúrneho strediska na chvíľku došla i námestníčka primátora Renáta Lenártová, ktorá je aj jazerskou poslankyňou. Nezabudol na ne ani primátor Richard Raši, ktorý okrem príhovoru starostku našej mestskej časti Lenku Kovačevičovú obdaroval kyticou kvetou. Symbolicky tak k sviatku poblahoželal všetkých ženám.

Bodkou za viac ako päťhodinovým kolotočom bola tombola s cenami od prezentujúcich sa firiem. A tiež ružička na rozlúčku…