«

»

dec 22

Otvorili sme Workoutové ihrisko

Naša Mestské časť dostala krásny vianočný darček. Za prítomnosti primátora mesta Richarda Rašiho, viceprimátorky Renáty Lenártovej, starostky Lenky Kovačevičovej, zástupcu starostky Bernarda Berbericha, poslancov Mestskej časti  Andrei Gajdošovej, Róberta Schwarcza, perfektných Strong brothers Dávida Molitorisa a Matúša Meška, miestnych obyvateľov, žiakov základných škôl i ďalších účastníkov sme vo štvrtok napoludnie otvorili Workoutové ihrisko v Rekreačnej lokality Jazero – pri splave na Jenisejskej ulici.

Street Workoutuové ihrisko bolo pokrstené iontovým nápojom. Strong brothers účinkovali v Československo má talent a predviedli nám ukážkové cvičenia. Chladné počasie neodradilo žiadne vekové kategórie, všetci si chceli zacvičiť či už na Workoutovom ihrisku alebo vo Fit parku, ktorý je v tesnej blízkosti.
Cieľom tohto projektu bolo podporiť mládež v rozvoji telesnej kultúry a fyzických zručností. Street workout ihrisko umožní mládeži rozvíjať fyzické zručnosti vonku na čerstvom vzduchu. Využíva sa pri tom váha vlastného tela a jedinečnosť vonkajšieho prostredia. Mladí ľudia pri tom nie sú limitovaní otváracími hodinami vo fitness-centre a ani financiami, ktoré väčšine z nich bránia v tom, aby využívali posilňovňu. Je to zároveň aj spôsob, ako uchrániť mládež pred lákadlami alkoholu a drog, pretože sa vytvorí priestor, kde sa mladí ľudia môžu stretávať a oddávať čaru street workoutu. Ihrisko môžu využívať aj staršie ročníky a široká verejnosť.