«

»

dec 15

Oceňovali sme Jazerčanov

Prvýkrát v našej Mestskej časti sme udeľovali ocenenia za účasti starostky, zástupcu starostky, členov miestnej rady, rodiny i blízkych priateľov. Tejto pocty sa dostalo siedmim významným ľuďom za ich prínos v oblasti školstva, zdravotníctva, kultúry i starostlivosti a obetavosti. Ocenenia boli rozdelené do troch kategórii.

Cenu Mestskej časti Košice – Nad jazerom v roku 2016 udelilo Miestne zastupiteľstvo riaditeľke Materskej školy na Galaktickej 9 Márii Magdoškovej za prínos v pedagogickej oblasti, zavádzanie alternatívnych a inovačných prístupov  v praxi po roku 1989.

Prezidentka Regionálnej komory Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Košice II Iveta Fabianová je prínosom v zdravotníckej oblasti. Jej kvalifikačné schopnosti, odbornosť, ochota pomôcť iným a dôvera pracovníkov v jej profesii ako sestre na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny prispeli k získaniu tejto ceny.

Čestné uznanie Mestskej časti Košice – Nad jazerom v roku 2016 získal dôchodca Štefan Šefčík stále aktívny hudobník  za celoživotné aktívne pôsobenie v oblasti hudby a pri príležitosti jeho životného jubilea  sedemdesiatich rokov. Domovník Tomáš Fedor si uznanie zaslúžil svojou ochotou, snahou pomáhať iným a za plnenie funkcie domového dôverníka vysoko nad rámec bežných povinností.

Cenu starostky Mestskej časti Košice – Nad jazerom v roku 2016 získal dokumentárny a výtvarný fotografista Juraj Fleischer za prínos v oblasti kultúry a umenia. Rovnakú cenu si odniesla obetavá a starostlivá matka Mária Palková, ktorá svoj život zasvätila starostlivosti ťažko chorej dcére, tým jej právom patrí morálne ocenenie. Alžbeta Linhardová počas svojej pracovnej dráhy bola prínosom v oblasti žurnalistiky.  Tvorivé výkony jej priniesli významné výsledky v publicistickej a novinárskej činnosti. Slávnostnú udalosť spestrili fanfáry v  podaní dychovej hudby.