«

»

júl 13

Active life včera v našej mestskej časti

Teplo nikoho neodradilo

Bežať, keď je o siedmej večer ešte horúco, priam hic, to chce skutočne vášnivosť i lásku k prekonávaniu kilometrov, aj seba samého. Viac ako stovka bežcov, ktorí sa včera niečo
po devätnástej postavili
pri splave na štart projektu Spoznávaj behom Košice organizovaného v našej mestskej časti Active life, čiže Aktívny život, odvahu, chuť i elán mala.

 

Bežci sa mohli rozhodnúť pre niektorú z troch tratí. Jedna – bežalo sa okolo vodnej plochy jazera – mala niečo okolo 2,5 kilometra, druhá – k Základnej škole na Galaktickej ulici – merala 5 kilometrov, tí najodvážnejší si vybrali trať dlhú viac ako 7 kilometrov.

Na štart sa postavila i trojica futbalových trénerov z Juventusu Turín, ktorí sú hosťami mestskej časti, ďalej zástupca starostky Bernard Berberich i starostka Lenka Kovačevičová. V typických tričkách hlásajúcich príslušnosť k Jazeru sa rozhodlo aspoň nejaké tie kilometre zdolať i niekoľko dievčat z miestneho úradu. Mužskú časť osadenstva zastupoval informatik Ján, ktorý nám hanbu rozhodne neurobil. Prebehol celú trať a do cieľa došiel ako tretí.

Sme radi, že podujatie, na ktorom sme boli partnerom, dopadlo nad očakávanie. Niektorí sa tešili z výhry v tombole, iní z toho, že o niečo zlepšili svoju kondičku, a tak sa do behu v inej mestskej časti, určite zase zapoja. Aktívne predsa treba žiť. My sme boli okrem všetkých pozitív radi aj tomu, že zabehať si prišli i bežci z iných mestských častí, a popri behu trochu spoznávali aj naše pekné sídlisko. To je totiž tiež jeden z cieľov projektu Spoznávaj behom Košice.