«

»

máj 16

Šport troch generácií

1Rada seniorov mesta Košice pod záštitou primátora mesta Richarda  Rašiho
a v spolupráci s MČ Košice – Juh usporiadali v Športovo zábavnom areáli na Alejovej ulici kombinované športové a kultúrne podujatie pod názvom Šport troch generácií.

 

 

Do športovej súťaže sa prihlásilo 16 kolektívov so 48 účastníkmi. Jeden kolektív tvorili senior, dospelý a mladý súťažiaci do 15 rokov. Súťažiaci tím nemusel byť v príbuzenskom pomere, čo bola oproti predchádzajúcim ročníkom zmena. Za naše Denné centrum sa do športovej súťaže zapojili dva tímy. Tím Margity Galajdovej a tím Marty Lovasovej. Súťažili v hode šípkami na terč, v hode lopty do basketbalového koša, v kope lopty do malej bránky, v pétangue, je to hra pri ktorej sa hráči snažia hádzaním dostať gule čo najbližšie k cieľu, v  tenise a v štafetovom behu. Naše družstvá sa na tomto podujatí zúčastnili po prvýkrát. V silnej konkurencii na medailových miestach neskončili, za odvahu a reprezentáciu im však patrí poďakovanie.

Druhú časť podujatia tvorila súťaž v speve. Do nej sa zapojilo 49 účastníkov.  Rozdelená bola do troch kategórií: sólo, duo, trio. V sólo sa za nás umiestnili Filip Fertaľ na 1. mieste a Anna Uchalová si vyspievala bronz, k čomu im blahoželáme. Výborne nás reprezentovali aj Jazerské mažoretky, ktoré mali u divákov taký úspech, že na ich vyžiadanie tancovali na začiatku i na konci kultúrneho programu.

8 2 7 6 5 4 3