«

»

feb 23

Príprava na referendum

 

Termín referenda, ktoré bude 7. februára 2015, sa blíži,  starostka mestskej časti     Lenka Kovačevičová  preto zvolala v utorok tento týždeň v súlade  s ust.   § 14 ods. 4 zákona  NR SR číslo 564/1992 Zb.  o spôsobe vykonania referenda v znení neskorších predpisov prvé zasadnutie okrskových komisií v našej mestskej časti.

V referende budú oprávnení občania rozhodovať o 3 otázkach:

1/  Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

2/  Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

3/  Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

V zoznamoch oprávnených občanov, ktorí majú právo hlasovať v referende ku dňu zasadnutia okrskových komisií bolo zapísaných 20 273 občanov a svoj hlas odovzdajú podľa bydliska v niektorej z 12 okrskových komisií.

Starostka ich informovala o postupe v referende, ktoré  trvá od 7:00 hod  do 22:00 hod
a prečítala im text sľubu: „Sľubujem na svoju česť, že budem svedomite a nestranne vykonávať svoju funkciu a budem sa pritom riadiť Ústavou Slovenskej republiky a zákonmi,“ ktorý potvrdili podpisom.

Po vybavení ďalších formalít, o ktoré sa postarali pracovníci miestneho úradu, členom komisií popriala úspešnú a bezproblémovú prácu.