»

feb 23

V pondelok bolo ustanovujúce jazerské miestne zastupiteľstvo

Starostka i poslanci zložili sľub a ujali sa funkcií

V pondelok 15. 12. 2014 bolo v Dennom centre seniorov ustanovujúce miestne zastupiteľstvo. Jeho program tvorili slávnostná a pracovná časť. Prítomní si vypočuli informáciu predsedníčky miestnej volebnej komisie Ing. Miroslavy Kubovčíkovej                 o výsledkoch novembrových komunálnych volieb. Potvrdila, že počtom 2 352 hlasov
sa v našej mestskej časti stáva starostkou Ing. Lenka Kovačevičová. Miestne zastupiteľstvo budú tvoriť poslanci za dva volebné obvody.

Volebný obvod č. 1  Mgr. Bernard Berberich, Ing. Erik Cimbala, Ing. Marián Gál, PhD., MUDr. Renáta Lenártová, PhD., Mgr. Róbert Schwarcz, MUDr. Michal Slivka. Volebný obvod č. 2   MUDr. Peter Badanič, Mgr. Andrea Gajdošová, Mária Jokeľová, Ing. Milan Papcun, Ing. Marián Siksa, Ing. Jozef Skonc a na miesto poslanca po Lenke Kovačevičovej nastupuje Mgr. Lucia Kleinová.

Skôr ako sa zvolená starostka ujala funkcie zložila predpísaný sľub, potvrdila ho podpisom a od odchádzajúcej starostky MVDr. Anny Jenčovej prevzala insignie mestskej časti. Postupne zložili sľub, ktorý spečatili podpisom a prevzatím osvedčenia
o zvolení. i trinásti poslanci miestneho zastupiteľstva. Široká verejnosť, priaznivci             a sympatizanti poblahoželali Ing. Lenke Kovačevičovej  k nástupu do funkcie, viacerí pridali aj kytice kvetov.

Po slávnostnej časti prišla na rad pracovná. V miestnom zastupiteľstve budú dva kluby: klub Smer – SD, ktorého predsedom je Ing. Milan Papcun a členmi Ing. Erik Cimbala, Mária Jokeľová, MUDr. Renáta Lenártová, PhD., a klub KDH – Sieť, kde je predsedom Mgr. Bernard Berberich a členmi MUDr. Peter Badanič, Ing. Marián Gál, PhD a MUDr. Michal Slivka. Poslanci zvolili tiež 4 – člennú miestnu radu. Tvoria ju Mgr. Bernard Berberich, Mgr. Lucia Kleinová, MUDr. Renáta Lenártová, PhD., Ing. Jozef Skonc. Predsedom osobitnej komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov sa stal Ing. Marián Siksa a členmi MUDr. Peter Badanič, Ing. Marián Gál, PhD a Mária Jokeľová.

Miestne zastupiteľstvo vytvorilo a schválilo fungovanie niekoľkých stálych komisií.         Ing. Marián Gál, PhD. sa stal predsedom finančnej komisie, sociálno – zdravotná bude pracovať pod vedením predsedu MUDr. Michala Slivku, komisiu kultúry a propagácie samosprávy povedie Mgr. Róbert Schwarcz, komisiu mládeže, športu a vzdelávania Mgr. Andrea Gajdošová a v komisii výstavby, verejného poriadku a životného prostredia       bol za predsedu zvolený Ing. Erik Cimbala.

V rámci programu zasadnutia sa poslanci tiež venovali platu novej starostky,   preplateniu dovolenky končiacej starostky, pokynom k voľbe miestneho kontrolóra,         2. zmene programového rozpočtu  i  informatívnej správe o vykonaných rozpočtových opatreniach. V rôznom viacerí vyjadrili poľutovanie nad tým, že sa v mestskej časti neuskutočnia tradičné stretnutie detí s Mikulášom ani Jazerské vianočné trhy. Zauvažovali nad tým, že by mohli venovať jednu poslaneckú odmenu aspoň na nákup novoročných balíčkov pre deti. Konkrétnejšie sa však na ďalšom postupe nedohodli.
Po vyčerpaní programu starostka Ing. Lenka Kovačevičová na záver ustanovujúceho zasadnutia vyjadrila presvedčenie, že spolupráca počas celého volebného obdobia bude dobrá a spoločnými silami budú robiť všetko pre skvalitnenie života občanov tejto mestskej časti.