«

»

apr 09

Vážení obyvatelia, milí Jazerčania ,

nastala jar – krátke slovo, ale akú veľkú moc skrýva. Je čas znovuzrodenia, začiatok nového života. Všetko živé sa dáva do pohybu. Pôda sa otvára vlahe, medzi hrudkami zeminy sa tlačia nežné hlávky snežienok….

S jarou prichádza aj čas veľkonočných sviatkov. Toto obdobie je v kresťanstve najvýznamnejším a najdôležitejším sviatkom cirkevného roku. Staré zvyky Veľkej noci sa už pomaly vytrácajú, ale v našich srdciach ostáva kresťanský odkaz Veľkej noci. Ten pravý by mal zostať nielen počas veľkonočného obdobia, ale po celý rok.
Všetci však vnímame, že tohoročné sviatky jari, ako zvykneme Veľkú noc nazývať, sú iné. Poznačené strachom o zdravie, o život….Nebezpečný neviditeľný nepriateľ nám prenikol do každodenného života. Priniesol obmedzenia, ale na druhej strane aj čas ostať s najbližšími doma. Nemôžme vyšibať či obliať starú mamu, objať starého otca. Môžeme im na diaľku zaželať pokojnú Veľkú noc a tešiť sa na osobné stretnutie, keď táto nepríjemnosť pominie.

Uvedomujeme si , že tento zápas nemáme úplne vo vlastných rukách. Potrebujeme niečo navyše. Veriaci to nazývajú Božie požehnanie. Ostatní by to možno nazvali kúsok šťastia.
Sme vo výnimočnej situácii, akú sme doteraz nezažili. Ale spoločne to zvládneme. Lebo všetci máme zodpovednosť jeden za druhého. Odkaz je teda zrejmý: žiť zodpovedne. Pred Bohom aj pred vlastným svedomím, voči ľuďom a spoločenstvu, ktorého sme súčasťou.

Dovoľte mi popriať vám, aby vás nadchádzajúce sviatočné dni nabili pozitívnou energiou do budúcnosti. Ostaňte zdraví, v domácej pohode a s dobrou náladou. Pestrofarebné kraslice na vašom stole nech vám prinesú hojnosť. V kruhu rodiny prežite najkrajšie a najpríjemnejšie obdobie jari.

Lenka Kovačevičová, starostka