«

»

mar 09

Začala sa výstavba Združeného chodníka pre peších a cyklistov v úseku Ladožská – Rovníková – Golianova

Začiatkom mesiaca v našej metskej časti odštartovala rekonštrukcia existujúceho chodníka pre peších vedúceho po pravom brehu rieky Hornád, v časti od Ladožskej ulice po Rovníkovú ulicu. Investičná aktivita, určená nielen pre cyklistov, sa uskutočňuje z rozpočtu mesta Košice. Spoločnosť Cesty Košice ako víťaz verejného obstarávania ju zrealizuje za sumu 85 152 eur s DPH.

Hlavným zámerom je vybudovanie delenej komunikácie s jedným obojsmerným peším pruhom a dvojpruhovou obojsmernou komunikáciou slúžiacou pre jazdu cyklistov.

Počasie stavbárom zatiaľ praje a tak predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je apríl 2020.

Stavebné práce si vyžiadajú úplné vylúčenie pohybu peších a prejazd cyklistov na rekonštruovanom úseku, obchádzka od Ladožskej ulice cez Polárnu, Poludníkovú a Rovníkovú ulicu je vyznačená na začiatku a na konci dopravnými značkami.Dočasná obchádzková trasa vedie od Ladožskej cez Polárnu, Poludníkovú a Rovníkovú ulicu.

Všetkým obyvateľom sa za vzniknutú situáciu ospravedlňujeme a veríme, že rekonštrukciou úseku sa zlepšia podmienky a bezpečnosť chodcov a cyklistov na frekventovanom chodníku.