«

»

nov 27

Bezplatný zber elektroodpadu – už budúcu sobotu 7. decembra

Nepotrebnú práčku, chladničku či mikrovlnku vám bezplatne odvezú z adresy vášho bydliska. Stačí si službu pohodlne objednať cez www.zberelektroodpadu.sk.

V sekcii stránky „Objednať“ si treba vybrať príslušnú mestskú časť Košíc a zvoliť si termín zberu. V online objednávke treba poskytnúť údaje o type a množstve spotrebičov, ktoré treba odviezť a kontaktné údaje.
Najbližší termín zberu veľkých spotrebičov v MČ Nad jazerom – sobota 7.12. 2019 od 8:00 do 12:00 hod. Službu si treba objednať najneskôr 2 dni pred zberom – teda vo ŠTVRTOK 5.12. 2019.

Ak nahlásite do zberu aspoň 1 väčší spotrebič, spolu s ním odvezú aj iné menšie spotrebiče. V deň zberu odpadu vyložte vaše staré spotrebiče do vchodu bytovky alebo za bránu domu a zabezpečte, aby ich niekto odovzdal pri príchode pracovníkom združenia výrobcov ENVIDOM, ktoré službu realizuje. Je dôležité, aby ste ich nevykladali na ulicu. Mohli by sa k nim tak dostať nelegálni zberači, ktorí ich nezrecyklujú, ale ich rozoberú na hodnotné súčiastky a zvyšok rozobraného spotrebiča porozhadzujú po okolí a vytvoria čierne skládky.