«

»

aug 01

Táborníčky z Bukoveckej sú už z Maďarska doma

Skupinka dievčat zo Súkromnej strednej odbornej školy z Bukoveckej ulice, ich pedagogička Ing. Zuzana Kohútová i Ing. Ildikó Szegedyová z miestneho úradu, ktorá bola vedúcou výpravy, všetky sú už z maďarského medzinárodného tábora v Bernecebaráti doma. Za niekoľko dní si stihli myšlienky utriediť, krásne zážitky rodinám opísať a aj fotografie zozbierať. Niektoré z nich prikladáme.

Základom týždenného medzinárodného táborového pobytu boli tri oblasti – tímové hry, športovanie a tvorivé dielne. Tie vyplnili, podobne ako v prvé dni, aj štvrtkové, piatkové a sobotňajšie predpoludnie. Štvrtok popoludní sa mladí vybrali na prechádzku blízkym lesom. Sprievodca, telom i dušou lesník, im porozprával, aké stromy tam rastú, akého veku sa dožijú i ktoré rastliny a byliny im robia spoločnosť. Popoludnia okrem hier a „oblievania“ vyplnili nácviky záverečného rozlúčkového programu, ktorý táborníci predviedli v nedeľu predpoludním. Pozrieť sa na ich vystúpenia, aj sa rozlúčiť s mladými, prišli zástupcovia vedenia XV. obvodu Budapešti i ďalší hostia zo samosprávy a mládežníckej organizácie. Okrem vzájomného obdarovávania a objatí k slovu prišlo fotografovanie na pamiatku. A samozrejme, pobalenie drobností, ktoré si dievčatá v tábore vyrobili.

Aký tábor bol? Ako si naň spomínajú?  Zhodli sa, že všetko bolo super, krásny tábor, úžasní ľudia, vynikajúci program pobytu, kopec zábavy  a ani jazyková bariéra nebola problémom. Kde nepomohla angličtina alebo prekladateľky, využili ruky-nohy. Kamaráti  ak chcú, vedia si porozumieť. I v tom je sila priateľstva, ktoré je jednou z hlavných myšlienok tohto  tábora s medzinárodnou účasťou.