«

»

júl 08

Odštartoval prázdninový Jazeráčik 2019

Dnes ráno sa začal prímestský letný tábor pre deti z nášho sídliska. Štyridsaťpäť táborníkov vo veku 6 – 15 rokov si počas týždňa užije zábavu, hry, súťaže. Tábor už piaty rok organizuje naša mestská časť v Kultúrnom stredisku Jazero.

Prvý deň bol najmä o zoznamovaní sa a vytváraní tímov. A tak stretnete Happy pigs, Tigríčatá, Rýchlych bežcov, Najlepšiu partiu a Surikaty. Prvou veľkou úlohou všetkých bolo vymyslieť a vytvoriť táborovú vlajku. Poniektorí si vyskúšali aj táborovú poštu, keď písali svojim novým kamarátom odkazy.

Jazerský tábor je medzinárodným. Sú v ňom dve súrodenecké dvojice: Miška a Marko Grosovci z Prahy a sestry Sally a Lucy Delves. Tie sú z Francúzska, ale miestom ich žitia je teraz Martinique. Miška prezradila, že v Jazeráčiku bola už i vlani. „Veľmi sa mi v ňom páčilo, tak som chcela prísť znova.“ A čo doň priviedlo sestry? „V Košiciach žije naša babinka a od nej vieme o tomto skvelom tábore. Veľmi sa tešíme, hlavne na zábavu.“

Popoludní deti nazreli do mobilného planetária, v ktorom sa zoznámili s podmorským životom, keďže tohtoročnou témou tábora je voda. Počas týždňa všetky aktivity budú smerovať práve k nej. Zajtra si ju užijú vo vodnolyžiarskom areáli Trixen. V stredu pôjdu na výlet do Hanušoviec nad Topľou, vo štvrtok predvedú svoj talent na táborovej Talent show a posledný deň to bude netradičná olympiáda a vyhodnotenie celého týždňa.