«

»

máj 21

Zajtra predpoludním sa pripravte na pravdepodobné obmedzenia v mestskej doprave

Podľa informácií z  médií je možné, že zajtra – v stredu 22. mája – bude mestská doprava opäť stáť. Zamestnanci Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) vstupujú v čase od 8. do 12. hodiny do ostrého štrajku. Médiám ho ohlásila predsedníčka Základnej organizácie Integrovaného odborového zväzu pri DPMK Andrea Vindišová. Štrajk je reakciou na nesplnenie požiadaviek zamestnancov zo strany vedenia mesta.

Na krok odborárov reaguje generálny riaditeľ DPMK Ing. Vladimír Padyšák vyjadrením, že v spolupráci s mestom Košice robia všetky kroky k tomu, aby došlo k ozdraveniu dopravného podniku a zároveň, aby boli finančné zdroje použité aj na postupné zvyšovanie miezd zamestnancov.
Primátor to osobne verejne deklaroval niekoľkokrát nielen počas zhromaždenia zamestnancov DPMK, ale aj na opakovaných stretnutiach s odborármi s tým, že 1. júla predstaví celý balíček ozdravných opatrení vrátane ďalšieho nastavenia fungovania DPMK.

Dopravný podnik informujeme cestujúcu verejnosť, že v prípade výpadku dopravy v čase medzi 8.00 – 12.00 hod. bude zabezpečená náhradná doprava s označením „H“. Táto linka bude zabezpečovať dopravu do košických nemocníc na trase Staničné námestie – Námestie osloboditeľov – Nová Nemocnica – Železníky – Stará Nemocnica – Námestie osloboditeľov – Staničné námestie.

Autobusy na tejto trase budú premávať minimálne v 15-minútových intervaloch a budú zastavovať na všetkých zastávkach, ktoré sa nachádzajú na tejto trase.

Električkové linky R1 a R7 budú premávať podľa platného grafikonu.”