«

»

apr 16

V rámci Dní Ukrajiny umelci vystúpia na našom sídlisku

Spolupráca spevom, hudbou, tancom   

 Združenie FEMAN v rámci 4. ročníka podujatia Dni Ukrajiny 2018 vlani po prvýkrát prinieslo hostí z Ukrajiny aj do našej mestskej časti. Predpoludním pripravili koncert pre školákov a podvečer potom krásne tanečné a spevácke vystúpenie venované verejnosti. Myšlienka spolupráce sa obom stranám zapáčila, a tak aj tento rok bude na Jazere v rámci 5. ročníka jeden z Dní Ukrajiny aj u nás.

Začne sa 30. apríla 2019 predpoludním od 11:00 hodiny výchovným koncertom pre jazerské základné školy, v ktorom vystúpi umelecký súbor divadla modernej choreografie Harmónia
z Krivého Rohu. Podvečer od 17:00 hodiny pokračuje projekt podporujúci rozvoj cezhraničnej spolupráce medzi Ukrajinou a Slovenskou republikou v Kultúrnom stredisku Jazero na Spišskom námestí č. 1 ďalším stretnutím s kultúrou a nadaním ukrajinských umelcov. Zo strany hostí vystúpia spevák Andranik Aleksanian, dychový estrádny orchester Suvenír a divadlo tanca Harmónia. Od ostatných choreografických súborov sa Harmónia líši jedinečným filozofickým zameraním repertoáru, originálnymi dejovými predstaveniami, početnosťou a dych vyrážajúcimi dejstvami, ktoré určite okúzlia divákov. V predstaveniach divadla jasne vidieť, ako sa pocity, ktoré plynú z duše, s ľahkosťou menia na pohyby a hudba z týchto pohybov dotvára tanec.

Prekvapenie pre ukrajinských hostí aj my pripravujeme. Aké, uvidia diváci priamo na koncerte, na ktorý vás všetkým pozývame. Vstupné je zadarmo, lístky si však třeba vopred vyzdvihnúť v Kancelárii prvého kontaktu miestneho úradu na Poludníkovej ulici č. 7 alebo v Kultúrnom stredisku Jazero na Spišskom námestí č. 1.