«

»

apr 16

Milí obyvatelia mestskej časti, vážení Jazerčania,

    dlho očakávaná jar je tu! So všetkou svojou krásou, vôňou, teplejším počasím. Jedno z najkrajších ročných období prináša aj sviatky, ktoré sú symbolom prebúdzania sa  života, pokoja a harmónie. Veľká noc – najväčší a najvýznamnejší kresťanský sviatok.

Každý slovenský región má k tomuto obdobiu svoje špecifické zvyky.  Ale všetky majú spoločné jedno – prevláda príjemná rodinná atmosféra, radosť je pretkaná tradíciami. Ozajstnú Veľkú noc ešte stále môžeme prežiť v kostoloch, kde rezonuje posolstvo tohto významného kresťanského sviatku. Veselú náladu vo Veľkonočný pondelok aj na naše sídlisko prinesú šibači. V ten istý deň možno budú dievčatá ujúkať, keď ich mládenci bez mihnutia oka  hodia pod studenú vodu, aby „neuschli a nezostarli.“ Pre každého sú tieto sviatky výnimočné niečim iným. Vyberte si pre seba to najkrajšie z nich, čo Vám navodí pozitívnu emóciu.

Milí obyvatelia, želám Vám, aby ste si na sviatočnom stole našli okrem pestrofarebných kraslíc a sladkých koláčov, aj  niečo viac –  lásku, úsmev, oddych a rodinnú pohodu.

Lenka Kovačevičová, starostka