«

»

mar 19

Dievčatká na privítaní vo výraznej prevahe

Vítanie bábätiek, ktoré sa narodili v našej mestskej časti a stávajú sa Jazerčanmi, patri počas roka určite k najmilším podujatiam. Potvrdzuje to účasť šťastných rodičov, ktorí prijmú pozvanie na  slávnostnú chvííľu, hlavne však ich nádherné detičky, pre ktoré sa to všetko chystá. Niektorí drobci sú od zvedavosti celý čas tichúčko, iní sa trošíčku ohlásia, ale to len preto, aby sa vedelo, že tiež sú v Kultúrnom stredisku Jazero.

Na prvom tohtoročnom privítaní, ktoré príhovorom otvorila starostka Lenka Kovačevičová, bolo 40  detičiek. Z toho raz dvojičky – Adelka a Kamilka, a potom ešte Martinka, Bianka, Evka, Bibianka, Dominika, Laura, Simonka, Tamarka, Dianka a ďalšie slečny, ktoré počtom vysoko pretromfli Matejka, Matiáška, Oliverka, Riška, Samka, Ivanka či Tomáška. Dievčat bolo do Kroniky mestskej časti zapísaných spolu s dvojičkami 25, chlapcov o desať menej.

V krátkom kultúrnom programe vystúpila študentka zo Súkromnej strednej odbornej školy a „malí veľkí“ účinkujúci z materských škôl na Galaktickej a Jenisejskej ulici. Rodičia dostali od mestskej časti darček, mamky k tomu kvietok, všetci pamätný list a došlo aj na spoločné fotografovanie. Pri ňom, čo je neuveriteľné, detičky ako na povel stíchli, žiadne ani hláska nevydalo. Ale keď fotoaparát cvakol a bolo po fotení, znovu sa naplno „rozhovorili.“

Bábätká, vitajte medzi nami.