«

»

mar 19

Klub kresťanských seniorov hodnotil

Chodievajú na púte i spoločenské podujatia

Klub kresťanských seniorov, ktorého predsedníčkou je Mária Semanová, mal k poslednému decembru minulého roka 178 členov.  Na marcovej výročnej schôdzi bilancoval činnosť i aktivity. Členovia sa zamerali predovšetkým na náboženské podujatia v Košiciach, v okolí, alebo mimo regiónu.

Absolvovali krížovú cestu po sidlísku, boli na púti na nedeľu Božieho milosrdenstva v Poľsku, na Púti seniorov na Mariánsku horu v Levoči, i na pútiach k sviatku Sedembolestnej Panny Márie na Kalvárii, do Ružencovej záhrady pri Novom Targu, k sviatku Panny Márie v Obišovciach i  na krížovej ceste vo Vyšnom Opátskom. Počas roka sa podľa potrieb zapájali do činnosti Farnosti sv. košických mučeníkov.

Zo spoločenských podujatí si pripravili fašiangové posedenie, Valentínsku zábavu, oslavu sviatku žien i Dňa matiek, mali druhý ročník juniálesu, na ktorý prišlo viac ako 130 členov. Návštívili divadelné predstavenie, termálne kúpalisko v Maďarsku i Aquacity v Poprade. Úspešní boli a sú aj v športovej oblasti. Rozhodne treba spomenúť účasť členov na Košickom Trojkráľovom behu centrom Košíc, kde vlani dokonca dobehol ich člen Ján Čigáš na trati 1 100 metrov prvý do cieľa. Boli na Zimnej olympiáde seniorov na Jahodnej či Letnej olympiáde v Hotelovej akadémii a z oboch si priniesli cenné kovy. Spolu s  ďalšími seniormi sú pravidelnými účastníkmi prechádzok po mestských častiach, ktoré organizuje Rada seniorov mesta Košice. Stretnúť ich možno i na iných podujatiach organizovaných Radou seniorov mesta Košice i mestskou časťou Košice – Nad jazerom.

Z cirkevných akcií, okrem tých, ktoré mali aj vlani, chcú ísť v tomto roku aj na púť na Spišskú kapitulu. Plánujú zájazd do Krakova, kúpanie v termálnych kúpaliskách v Maďarsku i v Poprade, v rámci turistiky navštíviť Izru i Zádielskú dolinu, mať letné spoločenské posedenie, Katarínsku zábavu i ďalšie podujatia.  Plánov, elánu i chuti teda viac ako dosť.

Aktívnu prácu klubu v príhovore ocenil aj predseda Rady seniorov mesta Košice Ján Caban, ktorý patril k hosťom výročnej schôdze. Medzi seniorov prišli aj poslanci jazerského miestneho zastupiteľstva Bernard Berberich, Lucia Kleinová, Zuzana Dlhá a Martin Seman.