«

»

mar 12

Ženy oslavovali v Kultúrnom stredisku Jazero

Mali deň len pre seba…

Dámy, ktoré prišli minulý piatok do Kultúrneho strediska Jazero na oslavu MDŽ pripravenú mestskou časťou, určite neľutujú čas, čo tam strávili. O spríjemnenie ich vzhľadu v podobe frizúry i upravených nechtov  sa starali dievčatá zo Strednej odbornej školy z Gemerskej ulice.

Viacero predajcov prišlo s ponukou tovarov z oblečenia, kozmetiky, vybavenia domácností či výbornej čokolády. Študenti zo Súkromnej strednej odbornej školy z Postupimskej ulice sa zase starali o občerstvenie a hostia talk show v divadelnej sále o výbornú zábavu a rady na rovnakú tému – ako byť krásnou, zaujímavou, vtipnou, jednoducho Ženou.

Rally pretekár Radovan Mozner hovoril o autách, pretekoch i ženách za volantom. Vtipne poznamenal, že obdivuje ženy, ktoré vedia cúvať, on to nemá rád, a tiež ako dokážu do malého miesta medzi dvoma autami zaparkovať to svoje… Módna návrhárka Gabriela Holzer predstavila tvorbu pre ženy, nádherné maľby i prácu s hodvábom. Na záver večera pripravila módnu prehliadku. Herečka Ľuba Blaškovičová aj ukážkou z hry, ale i vtipnými vetami podčiarkla, že ženy sa môžu cítiť ako bohyne, len sa musia naučiť mať rady samé seba.  Pridala aj rady, ako na to. Manželia a tanečníci Marieta a Milan Plačkovci ubezpečili ženy, že aj keď si myslia, že nevedia tancovať, nie je to pravda. Každá sa to môže naučiť, podstatné je vedieť sa prejaviť. Nestáť teda v kúte, ale ukázať sa na parkete ako princezná. M. Plačko si na dôkaz týchto slov s moderátorkou večera zatancoval. Spisovateľka Emily D. Beňová sa zase rozhovorila o písaní romantických ženských románov, romantickej fantasy, ale aj o tom, že občas vie pustiť fantáziu na prechádzku a do tvorby dostať i riadnu dávku erotiky, ktorá tiež patrí do života žien. Talk show svojím vystúpením spestrilo spevácko-kabaretné trio Traja z Raja, ktorí v tvorbe siahajú po melódiách Františka Kryštofa Veselého, Jozefa Kuchára či Karola Duchoňa a doplnia ju vlastným prejavom.

Záverečnou bodkou večera bola tombola, kde lístky žrebovala starostka Lenka Kovačevičová a ceny výherkyniam odovzdávali poslanci Andrea Gajdošová a Martin Seman.