«

»

dec 21

Príhovor starostky Ing. Mgr. Lenky Kovačevičovej

Milí Jazerčania,

opäť sú tu Vianoce a blížiaci sa nový rok. Možno si v duchu povzdychneme, že tento krásny čas trvá krátko. Áno, je to tak.  Žijeme v uponáhľanom svete. A aj to prepotrebné zastavenie sa počas Vianoc je ako keby len predĺžený víkend, počas ktorého sme sa snažili zabudnúť na každodenné problémy, staré spory alebo sme spomínali na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Mnohí
z nás sa pri pohľade na bezbranné Božie dieťa v jasličkách snažia zažehnať všetko zlo a nenávisť, aby sme do nového roka vstúpili s čistým štítom.

Na Vianoce sme si bližší ako inokedy aj preto, lebo chceme byť blízko seba, zaspomínať si na naše detské časy pri vianočnom stromčeku či sa v spomienkach vrátiť ku krásnym životným okamihom. Chceme si pripomenúť, aké to je potešiť sa z radosti našich detí, vnúčat, dospelých.
V tomto krásnom čase sa opäť vieme radovať aj z maličkostí a je nám dobre i preto, že väčšina ľudí okolo nás, naša rodina, priatelia, známi, susedia majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve, vo vľúdnom slove či v ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo. V každom z nás to vyvoláva pocit šťastia, pohody a spolupatričnosti.

Ak si teraz sľúbime, že nielen počas prichádzajúcich sviatkov, ale aj v novom roku nebudeme šetriť na dotykoch, úprimných stiskoch rúk, vrúcnych pohľadoch a milých gestách či pohladeniach, dáme svojim blízkym a priateľom ten najkrajší darček. Keď sa nám to podarí, môžeme byť sami so sebou spokojní.

Milí Jazerčania, prajem vám krásne vianočné sviatky, úspešný vstup do roku 2019, všetko dobré, pevné zdravie, Božie požehnanie i veľa osobných  a pracovných úspechov.

S úctou

Lenka Kovačevičová

starostka