«

»

dec 11

Malé vláčiky v dopravnej priemyslovke opäť jazdia pre verejnosť

Od dnes – 10. decembra do piatku (14. 12.), znova jazdia malé elektrické vláčiky na Strednej priemyselnej škole dopravnej (SPŠD) na Hlavnej ulici 113. Tradičnú predvianočnú akciu môže široká verejnosť navštíviť v čase od 16.00 do 19.00 hodiny.

Školské koľajisko s vyše 43-ročnou tradíciou na celý týždeň ožije vďaka žiakom a nadšencom zo Železnično-modelárskeho klubu pri SPŠD. V malej krajine v mierke H0, kde je všetko oproti reálnej skutočnosti zmenšené 87-krát, sa bude preháňať denne až 20 vlakov. Modely sa budú v priebehu týždňa obmieňať. Vďaka rozsiahlej školskej zbierke s vyše 530 modelmi tak môže  verejnosť každý deň vidieť rozmanitosť železničnej dopravy – od najstarších parných vlakov po tie najmodernejšie.

Modelové koľajisko je od roku 1994 pravidelne prístupné verejnosti a púta pozornosť najmä rodín s deťmi. Je to aj tým, že sa deti nemusia len pasívne prizerať, ale pri troche šťastia si môžu s vláčikmi aj zašantiť. Ako výpravcovia sa zapoja do riadenia železničnej prevádzky, aj keď iba tej modelovej.

Vstup pre verejnosť je voľný.