«

»

sep 10

Jubilejný 5. ročník Letnej olympiády seniorov prilákal 384 súťažiacich

Vek nerozhodoval, bojovali ako dvadsaťroční

 Rada seniorov mesta Košice pod garanciou námestníka primátora Martina Petruška a predsedu Organizačného výboru JUDr. Jána Cabana zorganizovala včera (7. septembra 2018)  v Hotelovej akadémii na Južnej triede 5. ročník letnej olympiády seniorov mesta. Na slávnostnom otvorení boli aj starostovia Jaroslav Hlinka a Cyril Betuš.

 

Do olympiády sa zapojili seniori z 22 klubov dôchodcov a denných centier, ktorí spolu vytvorili súťažné mužstvo pozostávajúce z 384 členov. Oproti doterajším ročníkom bolo najpočetnejšie. V roku 2014 prišlo súťažiť 226 seniorov, v roku 2015 ich bolo 278, v roku 2016 už 301 a v roku 2017 to bolo 352 senioriek a seniorov.

Ich stúpajúci počet, ale aj zápal a chuť súťažiť, v krátkom príhovore ocenil námestník primátora, ktorý by vraj chcel mať v ich rokoch aspoň polovicu vitality, ktorou oni dnes prekypujú. Najstarší súťažiaci na olympiáde mal totiž 85 rokov a najstaršia dáma dokonca
88 rokov (!!!), takže skutočne pred nimi klobúk dolu.

Olympiáda pozostávala z rôznych disciplín – bowling, v ktorom si zmeralo sily 100 seniorov,  štafetový beh, beh na 50 metrov, hod kriketovou loptičkou, hod na basketbalový kôš, kop do brány na cieľ, kop do bránky, hod krúžkom, stolný tenis, petanque i hod šípkami.

Medzi súťažiacimi sme v bledomodrých tričkách s logom našej mestskej časti mali aj
15-členné družstvo z Denného centra. Na ihrisku „hotelovky“ súťažili i športovci z jazerského Klubu kresťanských seniorov. Hoci žatva medailí nebola tentokrát taká bohatá ako to bývalo po iné roky a niektorým družstvám konkurovať nemohli, naprázdno sa nevracali. Helena a Ján Čigašovi prevzali z rúk námestníčky primátora Renáty Lenártovej a Ivana Šuleka z magistrátu diplom a medaily za tretie miesta. Modrotričkové Mária Kandrová a Margita Galajdová
sa domov vracali dokonca „strieborné“ za výborné druhé miesta.

Úprimné blahoželanie.