«

»

júl 30

Čas v tábore rýchlo uplynul

Táborák, dramatický krúžok i diskotéka

Natália, Sofia, Vanesa, Daniela, Nina i Adela zo Súkromnej základnej školy z Dneperskej ulice, ktoré sú v Medzinárodnom umeleckom tábore v Bernecebaráti, sa počas týždňového pobytu v rámci tvorivých dielní naučili veľa rôznych techník a prácu s rôznorodým materiálom. Všetko si to, samozrejme, aj vyskúšali. Mali tiež program dramatického krúžku, navštívili známu miestnu výrobkyňu výborných domácich sirupov a lekvárov,  povozili sa na vláčiku i loďke, mali aj táborák.

V rámci Dňa otvorených dverí ich navštívila zástupkyňa starostu XV. obvodu v Budapešti Németh Angéla, vedúca kabinetu starostu Tajti Réka, rodičia detí a médiá tohto obvodu. Popoludní k nim nakukol aj bývalý starosta a parlamentnÿ poslanec Hajdú László, ktorý bol zvedavý, ako sa jednotlivým delegáciám v tábore páčilo. Zoznámil sa s vedúcimi delegáciami zo zúčastnených krajín.

Večer patril odovzdávaniu darčekov, poďakovaniu za úžasný týždeň všetkým, ktorí sa o táborníkov starali. Košická výprava darčekmi a prospektami spropagovali naše pekné mesto a pozvali ich aj na jeho návštevu. Na záver dostali slovo tanečný dom, zábava a diskotéka.

Dnes by sa mala naše osemčlenná výprava vrátiť domov.