«

»

júl 26

Tábor v Bernecebaráti je tak trochu aj Babylonom

Najviac sa venujú tvorivosti a hrám

Sofia, Natália, Daniela, Vanesa, Nina a Adela – čo je šestica dievčat z našej Súkromnej základnej školy z Dneperskej ulice – majú za sebou polovicu pobytu v Medzinárodnom umeleckom tábore v Bernecebaráti. Z Košíc do Budapešti odcestovali minulú nedeľu ráno a po príchode ich čakala prehliadka zaujímavostí maďarskej metropoly.

V pondelok tento týždeň sa potom premiestnili do tábora, kde sú okrem našich dievčat mladí ľudia z Ukrajiny, Rumunska, Prahy, maďarského Dabasu a deti z umeleckej školy z XV. obvodu v Budapešti.

 V peknom prostredí ich čakal typický tábor s drevenými stanmi, aké si starší ľudia pamätajú z minulosti aj u nás. Keď tábor, tak so všetkým, čo k nemu patrí, teda aj s rannou rozcvičkou. Hlavným programom sú však tvorivé dielne. Naše dievčatá sa pred fotoaparátom pochválili, čo všetko sa im podarilo vytvoriť. Do táborových aktivít patria tiež hry, pri ktorých sa búra jazyková bariéra. Inak je totiž tábor tak trochu jazykovým Babylonom, kde znie okrem maďarčiny i slovenčina, čeština, ukrajinčina, rumunčina a občas sa pridajú aj ruky a mimika. Odskočili si tiež na prechádzku do blízkeho okolia, nech toho spoznajú a naučia sa čo najviac, aby doma mali o čom rozprávať.

 Návrat do Košíc je pre našu výpravu naplánovaný na budúci pondelok v noci.