«

»

júl 16

Príďte v sobotu alebo v nedeľu k splavu na Jenisejskej

Urobíme len niekoľko krokov a podporíme dobrú vec

Kto je zdravý, nie vždy si uvedomuje, že aj hendikepovaní ľudia majú svoje sny, túžby, chcú sa zapájať do spoločenského, aj športového diania. Handbike i rôzne špeciálne pomôcky, ktoré sa pre ich športovanie hodia, stoja však nemálo peňazí, na ktoré väčšina z nich nemá. Birell Slovakia sa rozhodol, že  im bude pomáhať. Potrebuje však k tomu nás, ľudí, ktorí prejdú cez nafukovaciu bránu.

Za každého, kto urobí pár krokov, zaplatí Birell na účet Nezastaviteľní 20 centov. Projekt funguje štyri roky a za ten čas už pomohol 38 hendikepovaným ľuďom na Slovensku
a v Českej republike, ktorí sa  vďaka špeciálnym športovým pomôckam takmer  za 135 000 € mohli vrátiť k športovaniu.

Už túto sobotu a nedeľu (21. a 22. júla) v čase od 8:00 do 22:00 hodiny bude projekt Nezastaviteľní u nás, na chodníku pri splave na Jenisejskej ulici. Cez bránu pôjdu ľudia na vozíčku, s vrodenými vadami, nevidiaci, tí, ktorí prišli kvôli chorobe či úrazu o končatinu, aj my, všetci, ktorí im chceme pomôcť vrátiť sa k aktívnemu životnému štýlu. Okrem podpory myšlienky ľudskosti a spolupatričnosti je na podujatí pripravená spoločenská hra Olá určená nevidiacim, pri ktorej sa rôzne predmety spoznávajú iba hmatom. Bude tam aj trenažér handbiku, nech tí, čo bránou prejdú, vidia na čo vlastne oči, na čo svojou chôdzou prispeli. Návštevníci, turisti aj vodiči tiež majú možnosť na mieste ochutnať nealkoholický Birell.

Veríme, že sa do projektu všetci Jazerčania zapojíme a zopár krokmi cez nafukovaciu bránu aj my podporíme hendikepovaných.

(Fotografie sú z predchádzajúcich ročníkov)