«

»

júl 03

Do projektu Ušká plné príbehov sme sa tiež zapojili

Do tretieho ročníka projektu Ušká plné príbehov, ktoré organizuje Občianske združenie ÚLET, sa zapojila aj naša Materská škola z Galaktickej ulice.

Detičky navštívila jazerská starostka, ktorá im prečítala milú knižku Ľudmily Podjavorinskej Ako sršeň mušku zachránil. Dvojica Janka a Dano Gašpierikovci pridali čítanie z knihy Kde žijú divé zvery od Maurice Sendaka a pripravili aj hudobno-svetelnú šou.

 

Do projektu sa tento rok zapojilo 27 materských škôl, ktorým rozprávky čítali moderátori, speváci, herci a ďalšie osobnosti kultúrneho a spoločenského života.

Cieľom podujatia Ušká plné príbehov je rozvoj predčitateľskej gramotnosti a zážitkového čítania. Deti aj čítajúci majú zo spoločného čítania veľkú radosť. Veríme, že sa nám našimi aktivitami podarí od útleho veku prispieť k pozitívnemu vzťahu detí k čítaniu a ku knihám,“ prezrádza poslanie tejto aktivity Jana Beerová z OZ ÚLET.  Materské školy  sa mohli do projektu zapojiť bezplatne a vďaka partnerom projektu každá získala okrem čitateľského zážitku aj darček – knihu.

Občianske združenie ÚLET plánuje zorganizovať toto milé podujatie aj na budúci rok. Prihlasovanie do projektu bude spustené na jeho webovej stránke  v priebehu apríla 2019.