«

»

máj 28

Sviatok deti si oslávenci naplno užili

Káry, poníky, súťaže i bublinová a penová show

V pozvánkach na oslavu MDD na pláži pri jazere sme sľúbili, že určite bude dobré počasie, pretože sme ho „objednali.“  Vyšlo to. Slnko skutočne hrialo a rozdávalo teplé lúče. Možno aj o trochu viac, ako by si návštevníci priali. Pitný režim bol však dodržaný, miestny úrad zabezpečil vďaka sponzorovi dostatok fliaš s vodou.

 

K tomu pridal rôzne zaujímavosti, aby si deti svoj sviatok užili veselo a zaujímavo. Ako povedala poslankyňa miestneho zastupiteľstva Lucia Kleinová, ktorá bola moderátorkou popoludnia, vytvorené boli pre ne tri zóny.  Jedna v podobe kultúrneho programu na pódiu, druhú tvorili partneri podujatia a v tretej – animačnej – bol skákací hrad, drevený kolotoč, maľovanie na tvár, vozenie na šľapacích kárach, na poníkoch, minifarma i 6 súťažných  stanovíšť, kde  plnili úlohy. Napríklad skákať vo vreci, preniesť špongiu s vodou a vyžmýkať ju, hodiť loptičku do vedierka, skákať s loptou medzi kolenami či trafiť kruhy na terč. Odmenou za zvládnutie súťaží bola sladkosť drobné suveníry.

O zábavu na pódiu sa postarala tanečnými vystúpeniami skupina G Mini Dance team, smiechoty a veselosť priniesli súťaže, ktoré s deťmi viedol jazerský poslanec Róbert Schwarcz. Super bola aj bublinová show – Mechanizmus. Predstavilo sa tiež sociálne divadlo Hopi hope, ktoré vzniklo ako prirodzené vyústenie činnosti občianskeho združenia ArtEst – polyestetické vzdelávanie znevýhodnenej mládeže a pracuje s mentálne hendikepovanou mlaďou v oblasti umeleckej tvorby. Predviedli predstavenie Kráska a zviera. Výnimočné bolo aj vystúpenie Destiny Cheer Teamu. Je prvým a jediným klubom amerického cheerleadingu v našom meste. Jednou z najočakávanejších atrakcií bola určite penová show, o ktorú sa postarali košickí hasiči. Detváky, ale aj poniektorí dospelí, sa riadne vyšantili. Ešteže je na pláži stojan s vodou, takže rodičia mali deti plné peny kde umyť. Bodku za popoludním venovaným deťom urobila spevom i „kúzlami“ speváčka Anna Gajová, teda UsmievAnka.

I keď je to trochu zvláštne, keď sa program pre oslávencov pripravený mestskou časťou skončil, nad pláž sa začali ťahať dažďové oblaky ako predzvesť búrky, ktoré rodiny s deťmi posielali domov. Počas samotnej oslavy však vám, deti, počasie vydržalo…