«

»

máj 23

Piaty ročník Jazernej 50-tky zlákal 122 bežcov

Vek nerozhodoval, podstatné boli kilometre

V nedeľu sa tí, čo majú radi pohyb a snažia sa robiť niečo pre svoje zdravie, postavili na štart 5. ročníka Jazernej 50-tky. Preteky sú to náročné, ale s možnosťou výberu, kto si na akú trať trúfa, takú beží. Najkratšia mohla byť 5 kilometrov, najdlhšia, samozrejme, desaťkrát viac a priestor dostali aj štafety.

 

Pri jednotlivcoch boli vytvorené kategórie: A – muži do 39 rokov, B – muži do 59 rokov, C – muži nad 60 rokov. Ženy E – do 39 rokov, F- ženy do 59 rokov, G – ženy nad 60 rokov.  Zvládnuť celú či aspoň časť trate sa rozhodlo, čo je pochopiteľné,  podstatne viac mužov ako dám.

Celkovo bol tento ročník oproti predchádzajúcim počtom veľmi silný. I keď sa pôvodne prihlásilo takmer 150 súťažiacich, a niektorí si to medzitým rozmysleli, aj tak bežalo
122 pretekárov. Úctyhodné číslo. Medzi nimi bol známy maratónec, Jazerčan Peter Polák, ale i skupinka z miestneho úradu. Spolu s dievčatami časť trate „lúskala“ aj starostka Lenka Kovačevičová a jej zástupca Bernard Berberich.

Medailu za absolvovanie behu síce dostal z každej kategórie len ten, kto dobehol prvý do cieľa.  Smutný však nikto nebol. Štartovným bežci prispeli v duchu myšlienky Chuť žiť a ešte pomáhať aj druhým na dobrú vec – pomoc mladej žene trpiacej vážnym ochorením. A tiež urobili čosi i pre seba a svoje zdravie. A o to pri podobných podujatiach predovšetkým ide. Organizátorom Jazernej 50-tky boli: BK Pesa – Košice, BK Steel – Košice a podieľala sa na ňom i naša mestská časť.