«

»

máj 22

Objednávka počasia na Deň Jazerčanov bola „tam hore“ vypočutá

Súťaž vo varení vyhrala mlaď – budúci kuchári z Postupimskej

 Od rána bola v piatok hladina adrenalínu u pracovníkov miestneho úradu, stánkárov, účinkujúcich i vás, Jazerčanov, kvôli neprestávajúcemu dažďu riadne nad normálom. Nakoniec sa všetko, ako v správnej rozprávke, dobre skončilo. Kvapky z oblohy prestali padať, aj slnko občas vykúkalo, a tak sa Deň Jazerčanov mohol v plnej paráde uskutočniť.

 Do súťaže o najlepšiu kotlíkovú špecialitu sa zapojilo osem družstiev. Občianske združenie Tvoja šanca chystalo kovbojské raňajky, komisia mládeže, športu a vzdelávania pri miestnom zastupiteľstve bigos. Študenti Súkromnej strednej odbornej školy (SSOŠ) z Postupimskej ulice sa rozhodli pre guláš od babičky, družstvo Smeru – SD z Jazera varilo bigos, Zumba team zdravý guláš, Vodnolyžiarsky vlek Trixen boršč podľa storočného receptu, „kuchári“ z Mestskej polície pravý guláš a Mária Cubová za Denné centrum seniorov halászlé. Futbalový klub Galaktik a naša mestská časť každého, kto na nádvorie miestneho úradu na podujatie prišiel, hostili nesúťažnými jedlami – Galaktik fazuľovicou a miestny úrad gulášom.

 Kým sa súťažné jedlá varili, na javisku sa začal kultúrny program. O pohodu sa starali spevácky súbor Jazerčan, Jazerské mažoretky, súbor Nádej, deti z Detského folklórneho súboru Halúzka, tanečníci z G mini, skupina Kentucky Jack, skupina Škvarkare i dvaja vzácni hostia – tanečná skupina Ruty – Šuty, ktorá pricestovala zo Žiliny a spevácka skupina Horenka od našich južných susedov – z Maďarska. Dospelí pozerali program, deti šantili v skákacom hrade, hojdali sa v košoch alebo sa vozili na poníkoch. Každý si teda, čiastočne vďaka ponuke stánkárov, i „bašteniu“ uvarených jedál, našiel to, čo ho zaujalo či zabavilo. Skonštatovali to aj námestníčka primátora Renáta Lenártová i europoslankyňa Monika Smolková, ktoré si na Jazero tiež „odskočili.“

Kto bol najlepší zo súťažných tímov? Tretie miesto obsadilo Denné centrum seniorov za halászlé, druhé komisia mládeže, športu a vzdelávania miestneho úradu za bigos a gulášom od babičky ostatných pretromfli budúci kuchári zo SSOŠ z Postupimskej ulice. Určite ale vyhrali všetci, čo si našli v piatok popoludní čas, prišli si na Deň Jazerčanov trochu oddýchnuť, vypnúť, prevetrať hlavu po pracovnom týždni a aj sa zabaviť.