«

»

máj 11

Porota jazerský guláš ocenila špeciálnym poďakovaním

Návštevníci nás potešili, všetko zjedli

Tohtoročné oslavy Dňa mesta Košice sa skončili.  Posledným podujatím i v podstate záverečnou bodkou za ich 24. ročníkom bolo stretnutie trinástich družstiev, ktoré sa zapojili do gastronomickej súťaže o najlepší košický guláš. Medzi „kuchármi“ snažiacimi sa uvariť ten najoriginálnejší a najchutnejší guláš, sme mali aj my, teda mestská časť,  želiezko v ohni – tím vedený starostkou – šéfkuchárkou Lenkou Kovačevičovou.

V obrovskom kotlisku si  pomaly bublal variaci sa guláš, ktorý občas veľkou varechou raz starostka a raz jej zástupca Bernard Berberich premiešali a pridávali ingrediencie. Primerane tomu ako sa guláš dováral, pred kotlom pribúdal rad tých, ktorí si naň robili slinky. Obraz podobný ako vlani či predvlani, čo jazerský tím, samozrejme, tešilo. O tom táto súťaž predsa má byť – vytvoriť „papaníčko“ pre hodnotiacu porotu, ale hlavne pohostiť návštevníkov podujatia. A to sa podarilo,  starostka a jej zástupca rozdali viac ako dvesto dávok.

Guláš gurmánom chutil, a čiastočne aj porote, ktorá jazerskému tímu udelila špeciálne poďakovanie. Prvú a jedinú cenu, pretože tri medailové umiestnenia boli zrušené, porotcovia prisúdili oblastnej organizácii cestovného ruchu Visit Košice. Ostatné súťažné družstvá reprezentujúce Štátne divadlo, k13 – Košické kultúrne centrá, MČ Košice – Juh, DPMK,
1. Lions club, Mestské lesy, odborárov USS, Knižnicu pre mládež mesta Košice, Centrum voľného času, Mestskú políciu a  Vinotéku Löffler  dostali cenu za účasť.

x      x     x

 

Deň mesta Košice teda skončil. Pre nás, Jazerčanov, to však nebolo posledné súťaženie. Už 18. mája sa rande kuchárov pripravujúcich guláš a kotlíkové špeciality na rôzne spôsoby zopakuje. Na Dni Jazerčanov, ktorý sa začne o 13:00 hodine na nádvorí miestneho úradu na Poludníkovej č. 7.