«

»

mar 21

Otužilci sa vetrom a mínusovou teplotou nedali odradiť

Klub otužilcov Košické tulene zorganizoval na našom jazere v sobotu 17. marca už VIII. ročník zimného plávania za účasti 246 otužilcov z 24 klubov z celého Slovenska a klubu otužilcov z poľského Tarnova. Napriek nepriazni počasia, (v piatok deň predtým dážď, v sobotu silný nárazový vietor), podľa kritérií zimného plávania teplota vody bola na úrovni vody ľadovej  a vzduch mal mínus 1 stupeň Celzia, nikto sa nesťažoval. Všetci absolvovali plávanie v jazere v pravej zimnej atmosfére, v dobrej nálade a s úsmevom.

Najmladším otužilcom na podujatí bol 6-ročný Danielko, ktorý „trénuje“ pod dozorom starých rodičov, tiež aktívnych otužilcov. Najstaršia dáma mala 72 rokov.

Akcia sa konala v závere otužileckej sezóny, a zároveň sa na nej hodnotila 18-ta otužilecká sezóna, ktorú považujú Košické tulene za mimoriadne úspešnú. Počas celého obdobia sa zúčastňovali na podujatiach v rámci otužovania po Slovensku. Okrem toho od 4.-10. marca tohto roku otužilci súťažili na Majstrovstvách sveta v zimnom plávaní v Tallinne, kde bolo 1 396  plavcov zo 43 krajín sveta. Košickí otužilci priviezli päť umiestnení do 10-eho miesta a slovenská reprezentácia okrem iného jednu bronzovú medailu v najťažšej vytrvalostnej kategórii. Členkou klubu je aj Zuzana Jusková, ktorá úspešne preplávala ako doposiaľ jediná Slovenka kanál La Manche v najrýchlejšom slovenskom čase tesne nad 11 hodín.

Klub Košických tuleňov pôsobí na území Jazera dlhodobo a pravidelne začína otužileckú sezónu na jazere vždy prvú sobotu v novembri a končí v poslednú sobotou v marci nasledujúceho roku.