«

»

feb 22

Memoriál Gálovcov v stolnom tenise

Loptička je vrtkavá  a stôl niekedy krátky

Tretí ročník stolnotenisového turnaja ovládli muži, priatelia, kamaráti, ktorí sa za stolom so sieťkou odrazu stali rivalmi. Riaditeľ ZŠ na Družicovej ulici Mgr.  Jozef Varga pripravil skvelé podmienky, aby sa v telocvični odohralo 120 vzájomných zápasov, v ktorých to občas riadne iskrilo.

 

V kategórii juniorov sa na pódium postavili  na 1. miesto Samko Vištan (obhájil víťazstvo z minulého roku), na 2. miesto Oliver Hlebaško (najmladší hráč turnaja) a 3. miesto získala Viktória Janotková. Ani v kategórii žien sa veľké prekvapenie nekonalo, s prehľadom zvíťazila Marta Bruderová pred svojou konkurentkou zo súťaže Jankou Ozorovskou a Marikou Jakcsiovou.  Najnapínavejšie zápasy sa odohrali v kategóriách mužov. Do 50 rokov sa športové šťastie naklonilo vo veľmi napínavom zápase na stranu Mareka Simka, 2. miesto vybojoval Michal Potoma a 3. miesto Tibor Rijavec. V kategórii mužov nad 50  rokov to bolo o priateľstve, skúsenostiach, vzájomnom rešpekte a výborných vzťahoch. V súbojoch si to ale chlapi nedarovali, a tak z pozície favorita turnaja Peter Polák klesol na 3. miesto, Ján Simko si oproti minulému roku polepšil a skončil druhý a celkové víťazstvo si vybojoval Peter Ružička. Sláva víťazom a česť porazeným, pretože je veľmi dôležité vyhrať, ale aj zúčastniť sa.

Atmosféra bola opäť na nezaplatenie a členovia komisie mládeže, športu a vzdelávania pri miestnom zastupiteľstve, ktorá turnaj usporiadala, si veľmi vážia, že 43 súťažiacich dalo prednosť aktívnemu pohybu pred zlatou jazdou Nasti Kuzminovej a pred zápasom našich hokejistov na ZOH.  Ďakujeme aj pani Márii Gálovej, manželke a mame poslancov, na počesť ktorých sa turnaj organizuje.  A tiež starostke Lenke Kovačevičovej, ktorá rovnako strávila sobotňajší  deň na tomto podujatí.