«

»

dec 19

Na Jazerských Vianociach boli aj nekaždodenní návštevníci

Prekonali obavy z iných ľudí a hrali

Ľudia sme povahovo rôzni. Niekto je veselý, iný sa smeje málokedy, ktosi vyhľadáva spoločnosť rovesníkov, ďalší sa bojí chodiť medzi ľudí. Práve takým, čo sú najradšej len doma, lebo ísť von majú obavy, sa snažia lekári a odborníci – špecialisti pomáhať.

 

 

Napríklad aj tak, že ich v podstate hrou vytiahli na naše Spišské námestie, dali im do rúk hudobné nástroje a nechali ich neplánovane, v rámci Jazerských Vianoc, hrať. Do hrania zapojili aj okoloidúcich a pracovníkov úradu, ktorí sa starali o všetko, čo s priebehom trhov súviselo.

Síce nesmelo, so strachom v očiach a ťažko opísateľnými obavami v duši, ale postupne „hráči“ naberali odvahu postaviť sa pred iných ľudí, i keď vedeli, že sa na nich budú pozerať a im to nebude príjemné.

Každá duševná porucha má svoje špecifiká. Zvolenie správneho spôsobu odbúrania obáv vie ale ľuďom pomôcť. Aj takým, ktorí by za iných okolností na verejnosť nevyšli. Keď sú viacerí spolu a cez hudobné nástroje a hudbu sa môže urobiť prvý krôčik k ich pomoci. Na Jazerských Vianociach sa to potvrdilo.