«

»

dec 18

Mestská časť ocenila osem aktívnych občanov

Žijú medzi nami, a predsa o nich málokto vie

Naše sídlisko, to je približne 25-tisíc občanov od batoliat po ľudí s niekoľkými krížikmi na chrbtoch, ktorí spoločne tvoríme jazerskú rodinu. Je pritom neuveriteľné, koľko je medzi nami šikovných, múdrych, obetavých a všestranných ľudí, ktorí sa s láskou venujú tomu, čomu sa upísali a čo ich napĺňa.

 

Nejedného z nich pritom pozná len úzky okruh ľudí, najbližšia rodina a zopár známych a kamarátov. Mestská časť si povedala, že to nestačí, to nemôže stačiť. Ich mená sa musia dostať do povedomia širšej verejnosti, nech sa vie, že sú tu, že žijú medzi nami.

Vlani sa preto po prvýkrát do života uviedlo oceňovanie občanov našej mestskej časti. Tento rok bolo v Kultúrnom stredisku Jazero opäť. Červený koberec ako pri vyhlasovaní filmových Oscarov, starostka Lenka Kovačevičová v talári a v historickom kresle, vedľa nej jej zástupca Bernard Berberich, kronika mestskej časti na podpísanie, slávnostná atmosféra a tí, ktorých sa miestne zastupiteľstvo rozhodlo oceniť Cenou mestskej časti, Čestným uznaním mestskej časti a Cenou starostky mestskej časti.