«

»

okt 11

V lesoparku a na hrádzi tma už nebude strašiť

O osvetlenie sa stará 29 svetelných bodov  

 Prostredie pri jazere je pekné po celý rok. K atraktívnym určite patrí lesopark, v ktorom vlani pribudli zariadenia fitnes centra v prírode, workoutové ihrisko a pre najmenších detské ihrisko Ježko. Všetky tri minicentrá po celý deň a podľa veku navštevujú  obyvatelia sídliska i cezpoľní. S príchodom jesene sa však stmieva pomaly o tri hodiny skôr ako sme boli zvyknutí v lete.  Ísť do tmy? Komu by sa chcelo? Človek nikdy nevie…

Obavy z tmy i niekoho či niečoho, čo by sa mohlo stať, sú od soboty, 7. októbra, neopodstatnené. Tma už nemá šancu naháňať strach, lebo popri chodníku v lesoparku pribudlo 15 svetelných bodov. Všetci, čo tam boli, mali tak šancu porovnať ako vyzeral chodník v tme a aké to je, keď prostredie osvetľujú pouličné lampy, ktoré vedú  až k mostíku.

Okrem 15 svetelných bodov v lesoparku je 14 lampami osvetlený aj promenádny chodník popri hrádzi. Bicyklisti, korčuliari, mamy s kočíkmi, aj oni už majú cestu osvetlenú.  Aké to je, ak si vidia pod nohy, sa mali možnosť presvedčiť i bežci, ktorí sa v spomínanú  sobotu podvečer zapojili do Behu zdravia a pri zdolávaní spiatočných kilometrov im už na cestu svietili lampy.

Okrem osvetlenia, čo je najmä pre starších a mamy s drobcami ďalšie plusové prekvapenie, popri chodníku v lesoparku pribudli lavičky. Namontovali ich pracovníci oddelenia výstavby a investičných činností miestneho úradu spolu s aktivačnými pracovníkmi.

Starostka mestskej časti Lenka Kovačevičová, námestníčka primátora Renáta Lenártová a za poslancov Andrea Gajdošová a zástupca starostky Bernard Berberich, boli pri premiérovom zapnutí osvetlenia. „Splnili sa priania Jazerčanov, ktorí radi chodia do lesoparku pocvičiť si alebo sa poprechádzať. A pravdaže, aj naše, teda miestneho úradu, čo sme sa spolu s poslancami o rozsvietenie parku intenzívne usilovali,“ prihovorila sa prítomným starostka. „Jednoduché to kvôli papierovačkám, aj financiám nebolo. Projekt stál takmer 30 – tisíc eur. Aj technické zvládnutie dalo zabrať. Ale,… ale dobrá vec sa podarila.“