«

»

sep 18

Tretia jazerská materská škola dostala materiálnu pomoc

Prišlo veľa pracovitých rodičov

Veľa pracovitých rúk rodičov bolo minulú sobotu v Materskej škole na Azovskej ulici. Podporili Týždeň dobrovoľníctva, ktorý organizuje Dobrovoľnícke centrum Košíc. Hlavne však prišli skrášliť prostredie, premaľovať vyblednutý plot a vysadiť tuje i menšie kríčky, nech majú detičky ešte krajší dvor.

 

„Pracujú ako včeličky,“ chválila rodičov riaditeľka PaedDr. Alena Kupková. „Mali sme dosť stromov,  preto som sa trochu obávala či sa všetky podarí zasadiť. A pozrite, už sú v zemi.“ Viacerí rodičia prišli na brigádu aj s ratolesťami, z ktorých niektoré sa aj pokúšali im pomôcť, iné sa radšej hrali.

Materská škola sa vo výchovnom procese zameriava na prírodu a environmentálnu výchovu. Na dvore je altánok a v budúcnosti by chceli postupne  na časti dvora vysadiť rôzne rastlinky i bylinky, ku ktorým priložia tabuľky s ich  názvami nech ich ešte lepšie spoznajú. „Príroda dokáže obohatiť svet dospelých aj detičiek, preto sa práve na ňu hlavne zameriavame. Z dnešnej brigády mám veľkú radosť. Rodiny mohli využiť predĺžený víkend  po svojom, a oni, podobne ako naši zamestnanci, prišli pomôcť. To poteší,“ dodala riaditeľka.  Medzi brigádnikmi boli i námestníčka primátora Renáta Lenártová a naša starostka Lenka Kovačevičová. Obe sa pustili hlavne do maľovania oplotenia. Ďalšia skupinka zo starých pneumatík zase tvorila známych mimonov.

Materská škola na Azovskej ulici bola tento rok treťou na našom sídlisku, ktorú Dobrovoľnícke centrum Košíc pomohlo urobiť krajšou a farebnejšou.